In het voorjaar van 2018 werd mountainbike-minnend Vlaanderen in diepe rouw gedompeld. Geen Herdersmarathon in 2018; het monument en dé toertocht der toertochten zou dit jaar niet doorgaan. Consternatie, ongeloof en vertwijfeling alom.

Pas weken, zelfs maanden later, konden wij er bij WTC de Torenvrienden voorzichtig over praten. En toen ontstond er bij enkele vermetelingen het idee om zelf iets gelijkaardigs te organiseren. We beseften dat we hoe dan ook voor een quasi onmogelijke taak stonden en dat we, vergeleken met de stoere Herders, slechts bange Saapjens waren.  De Herders zorgden niet alleen steeds voor een niet te evenaren toporganisatie, hun  parcours waren eveneens onvergelijkbaar.

Onze zoektocht naar een voldoende uitdagend parcours leidde ons van Herzele richting Geraardsbergen. Na heel wat weekends van scouting was de geboorte van de SaapjensMarathon een feit. Een klepper van een marathon met een langste afstand van meer dan 100 km, en een organisatie waar zowel Lammetjes, Saapjens als Beren terecht konden. 

Maar wat nu? 2019. Editie 2.0.  Feedback in achting genomen; vernieuwd parcours, nog zwaarder – technischer én  uitdagender. Wrees niet, de korte afstand is nog steeds een haalbare kaart voor de minder ervaren fietser.  Hiernaast meer dan ooit een editie waar iedereen aan z’n trekken zal komen. Ook de wegwielrenners staan in deze editie centraal.

Benieuwd wat Saapjensmarathon 2.0 in petto heeft? Kom het te weten in Herzele op zondag 30/06/2019.

Close Menu