Of je nu als fietser een “Slijmslak“, “Lammetje”, een “Bang Bang Saapjen” of een “Bear” bent, we hebben voor iedereen een mooi en uitdagend parcours in petto. De Slijmslak (enkel off-road) symboliseert sinds de editie van 2019 de kortste afstand, het Lammetje heeft al wat meer ervaring, het Saapjen is voor de gevorderde fietser en de Bear is voor de mannen en vrouwen die van een heuse uitdaging houden.

Wegwielrenners krijgen de keuze uit twee afstanden,  mountainbikers krijgen vier opties. Het offroad parcours kan met gravel gereden worden maar we raden de MTB ten zeerste aan.

OFFROAD

-2024-

Parcours rondom Herzele. In Steenhuize-Wijnhuize en Sint-Antelinks kunnen de Slijmslakken naar hartelust (bergop) kruipen.

De Lammetjes gaan door de gemeentegrenzen heen, met Haaltert als meest verre uithoek. Zij krijgen enkele bossen voor de pootjes geschoven en een leuke passage net voor Ninove. 

1 bevoorrading.

Het Saapjen is niet bang om van Herzele naar Geraardsbergen te trekken. De Muur, ‘de Alpe du Grammont, Bosberg (offroad) en een technische passage in een privé-bos vormen de hoogtepunten. 

4 bevoorradingen.

Den Bear – de ultieme uitdaging met de Muur, ‘de Alpe du Grammont’, de Bosberg (offroad) en een technische passage in een privé-bos net zoals de Saapjens afstand. Maar bearen gaan verder en zetten hun klauwen in de passage rond Congoberg, Ninove en het Ressegembos.

4 bevoorradingen.

ROAD

-2024-

De voet van de Vlaamse Ardennen vormt het decor voor de lammetjes. Zij fietsen richting Geraardsbergen waar de muur het ‘hoogtepunt’ vormt. Via licht golvende wegen keren we terug naar Herzele.

1 bevoorrading.

Lus van Herzele naar Geraardsbergen via het mooie groene Everbeek. Na de Muur van Geraardsbergen zullen deze Saapjens via de zijkant van de Bosberg terugkeren naar de startplaats.

1 bevoorrading.

NIEUW IN 2024

Uitpijling, route en GPS

Extra bevoorrading

De 106 bear heeft een nieuwe lus richting Congoberg en een shortcut mogelijk op het eind (106KM naar 98KM). De langste afstanden offroad (Saapjen en Bear) zijn vanaf dit jaar NIET meer uitgepeild, een GPS is nodig. Splitsingen en technische passages zoals bossen blijven wel aangeduid.

De GPX komt online een week voor het event via link hieronder.

Uitpijling

Op basis van jullie feedback hebben we een extra bevoorrading ingelast voor alle Saapjens en Bearen. Kwalitatieve voeding zullen nodig zijn voor het uitrijden van de tocht, aangeboden door oa Boost Your Energy Nutrition.

Gratis koffie start

Pasta-Party

Via onze sponsor Alacart Koffies bieden we jullie een verse tas koffie aan bij de start. Een ideale caffeine boost voor de start van ons avontuur. Meer info: https://koffies.eu/

koffie-bar

Na de aankomst is er een pastaparty voorzien. Saapjens & Bearen MTB krijgen inclusief spaghetti bij hun deelname, andere hongerigen kunnen na hun tocht nog een lekkere spaghetti kopen voor 6 EUR.