Of je nu als biker een “Slijmslak“, “Lammetje”, een “Bang Bang Saapjen” of een “Bear” bent, we hebben voor iedereen een mooi en uitdagend parcours in petto. De Slijmslak (enkel off-road) symboliseert sinds de editie van 2019 de kortste afstand, het Lammetje heeft al wat meer ervaring, het Saapjen is voor de gevorderde fietser en de Bear is voor de mannen en vrouwen die van een heuse uitdaging houden.

Wegwielrenners krijgen de keuze uit twee afstanden,  mountainbikers krijgen vier opties. Het offroad parcours kan met gravel gereden worden maar we raden de MTB ten zeerste aan.

OFFROAD

-2024-

Parcours rondom Herzele. In Steenhuize-Wijnhuize en Sint-Antelinks kunnen de Slijmslakken naar hartelust (bergop)kruipen.

De Lammetjes gaan door de gemeentegrenzen heen, met Haaltert als meest verre uithoek. Zij krijgen enkele bossen voor de pootjes geschoven en een leuke passage net voor Ninove. 

1 bevoorrading.

Het Saapjen is niet bang om van Herzele naar Geraardsbergen te trekken. De Muur, ‘de Alpe du Grammont, Bosberg (offroad) en een technische passage in een privé-bos vormen de hoogtepunten. 

3 bevoorradingen.

Den Bear – de ultieme uitdaging met de Muur, ‘de Alpe du Grammont’, de Bosberg (offroad) en een technische passage in een privé-bos net zoals de Saapjens afstand. Maar bearen gaan verder en zetten hun klauwen in de passage rond Congoberg, Ninove en het Ressegembos.

3 bevoorradingen.

ROAD

-2024-

De voet van de Vlaamse Ardennen vormt het decor voor de lammetjes. Zij fietsen richting Geraardsbergen waar de muur het ‘hoogtepunt’ vormt. Via licht golvende wegen keren we terug naar Herzele.

1 bevoorrading.

Lus van Herzele naar Geraardsbergen via het mooie groene Everbeek. Na de Muur van Geraardsbergen zullen deze Saapjens via de zijkant van de Bosberg terugkeren naar de startplaats.

1 bevoorrading.

Pasta-Party

Uitpijling

Na de aankomst is er een pastaparty (eigenlijk ook drankparty) voorzien. Saapjens & Bearen MTB krijgen inclusief pasta bij hun deelname, andere hongerigen kunnen na hun tocht nog een lekkere spaghetti kopen voor 6 EUR.

Al onze tochten – zowel offroad als road – zijn zorgvuldig uitgepijld. Splitsingen worden via borden aangegeven. De vrijdag voor het evenement kan je de GPX’en downloaden. Zo ben je zeker dat je het parcours kan volgen mocht je een pijltje missen.

Uitpijling