Of je nu als biker een “Lammetje”, een “Bang Bang Saapjen” of een “Bear” bent, we hebben voor iedereen een mooi en vooral uitdagend parcours in petto. Het Lammetje symboliseert de kortste afstand, het Saapjen dan weer is voor de gevorderde fietser en de Bear is voor stervelingen die van een heuse uitdaging houden. 

Zowel wegwielrenners als mountainbikers krijgen de keuze tussen deze 3 categorieën voorgeschoteld.

OFFROAD

Lus rondom Herzele met enkele bossen en vooral de technische passage in Aaigem als hoogtepunt. 

1 bevoorrading.

Lus van Herzele naar Geraardsbergen met de Muur van Geraardsbergen en Bosberg (offroad) als hoogtepunten. 

3 bevoorradingen.

Lus van Herzele naar Galmaarden via Geraardsbergen. Muur van Geraardsbergen, Bosberg (offroad) en Congoberg (offroad) staan op het programma. Na het overwinnen van deze drie obstakels gaan de bikers richting Aaigem voor een technischere afsluiter. 

3 bevoorradingen.

ROAD

Lus rond de voet van de Vlaamse Ardennen. Deze lammetjes fietsen richting Geraardsbergen waar de kasseien van de Bosberg het te overwinnen obstakel vormt.

1 bevoorrading.

Lus van Herzele naar Geraardsbergen via Everbeek. Na de Muur van Geraardsbergen zullen deze Saapjens ook de Bosberg moeten overwinnen!

1 bevoorrading.

Beren kunnen zich op de koersfiets uitleven in het “Pays Des Collines” alvorens naar de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg af te zakken. Streken als Elzelles, Saint-Saveur en Flobecq schrikken deze beren niet af.

2 bevoorradingen.

Pasta-Party

Na aankomst is een pastaparty voorzien om terug op krachten te komen.

Offroad Saapjens & Bearen krijgen automatisch pasta bij aankomst (in hun prijs), andere hongerigen kunnen natuurlijk ook pasta kopen.

Strava-segments

Mountainbikers kunnen zich meer dan ooit uitleven en strijden voor de titel. De snelste tijd van de dag wint een mooie prijs! 

Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Welke beer waant zich een gorilla?!

Vrouwvriendelijk

De SaapjensMarathon in een vrouwvriendelijke organisatie. Elke vrouwelijke deelneemster wordt zo na aankomst onthaald op een gratis glas cava. 

De bevoorradingsplaatsen hebben hiernaast allen een damestoilet.

 

BK - wielrennen

Andere beren aan het werk zien is altijd leuk. Daarom voorzien wij na de SaapjensMarathon de uitzending van het Belgisch Kampioenschap wielrennen op groot scherm. 

Ideaal met een biertje erbij.

Close Menu