Of je nu als biker een “Slijmslak“, “Lammetje”, een “Bang Bang Saapjen” of een “Bear” bent, we hebben voor iedereen een mooi en uitdagend parcours in petto. De Slijmslak (enkel off-road) symboliseert sinds de editie van 2019 de kortste afstand, het Lammetje heeft al wat meer ervaring, het Saapjen is voor de gevorderde fietser en de Bear is voor de mannen en vrouwen die van een heuse uitdaging houden. 

Wegwielrenners krijgen de keuze uit 3 afstanden,  mountainbikers krijgen de keuze tussen alle 4 de categorieën.

OFFROAD

Parcours rondom Herzele. In Steenhuize-Wijnhuize en Sint-Antelinks kunnen de Slijmslakken naar hartelust (bergop)kruipen.

De Lammetjes gaan door de gemeentegrenzen heen, met Haaltert als meest verre uithoek. Zij krijgen enkele bossen voor de pootjes geschoven, met technische passage in Aaigem als hoogtepunt.

1 bevoorrading.

Het Saapjen is niet bang om van Herzele naar Geraardsbergen te trekken. De Muur, Bosberg (offroad) en een technische passage in een privé-bos vormen de hoogtepunten. 

3 bevoorradingen.

Lus van Herzele naar Galmaarden via Geraardsbergen. Muur van Geraardsbergen en Bosberg (offroad) staan op het programma, net als een off-road afdaling in een privé bos. Na het overwinnen van deze obstakels gaan de bikers richting Haaltert, en krijgen in Aaigem een mooie technischere afsluiter. 

3 bevoorradingen.

ROAD

De voet van de Vlaamse Ardennen vormt het decor voor de lammetjes. Zij fietsen richting Geraardsbergen waar de muur het ‘hoogtepunt’ vormt. De terugweg over licht golvende wegen brengt je terug naar de startplaats.

1 bevoorrading.

Lus van Herzele naar Geraardsbergen via Everbeek. Na de Muur van Geraardsbergen zullen deze Saapjens via de zijkant van de Bosberg terugkeren naar de startplaats.

1 bevoorrading.

Beren zullen zich nog met een lusje in de buurt van Flobecq voorbereiden op de Muur van Geraardsbergen. Zij zullen eveneens de zijkant van de Bosberg bestijgen maar ook nog wat extra hoogtemeters vergaren via de Congoberg, alvorens over glooiende wegen terug te keren naar de startplaats.

1 bevoorrading.

Pasta-Party

Na aankomst is een pastaparty voorzien om terug op krachten te komen.

Offroad Saapjens & Bearen krijgen automatisch pasta bij aankomst (in hun prijs), andere hongerigen kunnen natuurlijk ook pasta aankopen.

Strava-segmenten

Mountainbikers kunnen zich meer dan ooit uitleven en strijden voor de titel. De snelste tijd van de dag wint een mooie prijs! 

Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Welke beer waant zich een gorilla?!

Vrouwvriendelijk

De SaapjensMarathon in een vrouwvriendelijke organisatie. Elke vrouwelijke deelneemster wordt zo na aankomst onthaald op een gratis glas cava. 

De bevoorradingsplaatsen hebben hiernaast allen een damestoilet.

Close Menu